Noretron yhtiöt

XIRIUM PRO – digitaalinen audiosiirtoratkaisu

18.07.2016

Urheilutapahtuma, livekeikka tai kauppakeskus; XIRIUM PRO tarjoaa täydellisen studiotason langattoman audiosiirtoratkaisun korvaamaan aikaa vievät ja hankalat kaapelivedot.

XIRIUM PRO on täysin uusi innovatiivinen moduulirakenteinen järjestelmä joka perustuu Neutrikin kehittämään ja patentoimaan DiWA (Digital Wireless Audio) teknologiaan ja lupavapaaseen 5GHz tekniikkaan. Järjestelmän avulla kaiuttimet, vahvistimet ja mikserit voidaan sijoitella vapaasti ilman audiokaapeleiden asettamia rajoituksia.

Modulaarinen rakenne

Järjestelmä koostuu lähetinyksiköstä (TX) ja vastaanotinyksiköstä (RX) ja niihin kytkettävistä moduuleista joista löytyy vaihtoehdot linjatasoiselle analogia-audiolle, digitaalisignaalille (AES/EBU) sekä Dantelle. Kaikki yksiköt ovat vesi-/pölytiiviit IP54-luokituksen mukaisesti. Moduuleissa on sisäänrakennettu Li-ion akku noin 10 h työskentelyyn sekä liitäntä kiinteälle 230VAC sähkölle (powerCON TRUE1). Kiinteän sähkön käyttö lataa samalla myös moduulin akun.

XIRIM PRO:n moduulirakenne tarjoaa markkinoiden joustavimman ratkaisun studiotason langattomaan audiosiirtoon sillä perusyksiköissä voi olla mitkä tahansa kolmesta moduulista ja XIRIUM PRO hoitaa signaalinmuunnokset aina oikein. Lisäksi vastaanotinyksikköön on saatavissa toistinmoduuli jonka avulla voidaan tuplata kantomatka ja kiertää kiinteät esteet. Lisäksi toistin kahdentaa lähetyksen ja vastaanottimet valitsevat automaattisesti voimakkaamman signaalin, tulee se sitten lähettimeltä tai toistimelta. Kahden kanavan siirtoon tarvitaan yksi lähetin, tarvittaessa toistin sekä vastaanotin joita voi olla rajaton määrä.

XIRIUM PRO toimii lupavapailla 5 GHz WLAN-kanavilla 149-165 jotka ovat teollisuuskäyttöön varattuja ja DiWA-teknologia hoitaa valitsemansa parhaan kanavan varaamisen niin että muut mahdollisesti samalle kanavalle yrittävät lähetteet eivät pääse aiheuttamaan häiriötä. Järjestelmän patentoitu virheenkorjausprotokolla takaa häiriöttömän signaalinsiirron jopa hankalissa olosuhteissa.

XIRIUM PRO iPad app

Ohjelman avulla voidaan hallita vaikka useita järjestelmiä yhtä aikaa. Se helpottaa määrittämään toistimen tarpeen, auttaa antennien suuntauksessa ja kertoo kaiken oleellisen tiedon järjestelmän tilasta kuten akkujen varaustason ja signaalivoimakkuudet. Ohjelman avulla on helppo säätää viiveet (asetukset metreinä tai millisekunteina) ja nimetä yksiköt loogisilla nimillä tarpeen mukaan.

Tärkeimmät tekniset tiedot:

- Kantomatka noin 500 m, toistimen kanssa noin 1 km (riippuen esteistä, häiriöistä ja heijastumista)
- Taajuusvaste +0,5 dB / -1,5 dB @ 20 Hz – 20 kHz
- THD <0,01% @ 1 kHz, 4dBu / <0,05% @ 20 Hz-10 kHz, 4dBu
- Dynamiikka >105 dB @ 1 kHz, A-painotus
- Sample rate 48 kHz
- Latenssi 3,6 ms

Katso Liitetiedosto

« Takaisin